پرینتر جوهر افشان دارای دو جنبه منفی و مثبت است و به طوری میتوان گفت که مزایا و معایب پرینترهای جوهر افشان مختلف میتواند به فاکتورهای مختلفی بستگی داشته باشد. بنابراین، در اینجا ما نکات مختلف در این راستا پرداخته و بررسیهای لازم را در مورد پرینترهای جوهر افشان انجام میدهیم.
پرینتر جوهر افشان یک سخت افزار جانبی کامپیوتر است که میتواند بی سیم یا با سیم به سیستم کامپیوتر متصل شود. پرینترهای جوهر افشان بیشتر در مصارف خانگی و دفاتر کوچک مورد استفاده قرار میگیرند؛ زیرا با توجه به مزایا و معایب پرینترهای جوهر افشان قادر به انجام چند کاره اولیه مانند چاپ، اسکن، فتوکپی و غیره هستند.
یک پرینتر جوهر افشان که به عنوان پرینتر هد چاپ یا پرینتر DOD نیز شناخته میشود؛ با بیرون ریختن قطرات جوهر از یک سری نازل روی سطح یک رسانه، تصاویر یا نوشتههایی را ایجاد میکند. تصویر را میتوان روی هر نوع کاغذ حتی مقوا، پلاستیک، فلز و غیره هم ایجاد کرد. کاربردهای مختلف در این راستا هم سبب میشود که مزایا و معایب پرینترهای جوهر افشان از چند جنبه قابل بررسی باشند.

تولید کنندگان معروف چاپگرهای جوهر افشان
- Brother
- Canon
- Dell
- Epson
- Hewlett-Packard HP
- Kyocera
- Lexmark
- OKI
- Ricoh
- Samsung
- Xerox
- XYZprinting
مزایا و معایب پرینترهای جوهر افشان
مکانیسم کار پرنترهای جوهر افشان
علت اصلی مشکلات پرینترهای جوهر افشان، خشک شدن جوهر در نازل هدهای چاپ است. در نتیجه، ذرات رنگدانه و رنگ خشک میشوند و بلوکهای جامد از جرم سخت شده را تشکیل میدهند که کانالهای جوهر ریز را مسدود میکنند. این باعث میشود که قطرات جوهر اصلاً روی کاغذ فرود نیاید یا در فاصلهای دور از موقعیت اصلی فرود میآید.
پرینترهای جوهر افشان سعی میکنند که با بستن نازلهای سر چاپ در زمانی که پرینتر در حال استفاده نیست، از این مشکل جلوگیری کنند. با این حال، در بسیاری از پرینترها، دهانه نازل هد چاپگر به درستی مهر و موم نشده است و باعث میشود که رطوبت در هوا تبخیر شده و در نهایت باعث خشک شدن جوهر شود.
برای مقابله با این مشکل، اکثر پرینترهای جوهر افشان نوعی مکانیسم تمیز کننده دارند. این مکانیسمها معمولاً از یک تیغه برف پاک کن یا اسکاجی استفاده میکنند که در طول دورههای عدم فعالیت، سطح هد چاپ را جارو میکند. برخی از مدلها حتی از سیستم خلأ استفاده میکنند که جوهر را از سطح هد چاپ میمکد.
با این حال، همه این روشهای پاکسازی یک ویژگی مشترک دارند. در هنگام تمیز کردن هد چاپگر از جوهر زیادی استفاده میکنند. اگر چاپگر جوهر افشان به ندرت استفاده میشود، اغلب باید قبل از چاپ تمیز شود و همین سبب میشود که جوهر زیادی هدر رود. این مورد هم میتواند در مزایا و معایب پرینترهای جوهر افشان مورد توجه قرار گیرد.
مزایا و معایب پرینترهای جوهر افشان
حجم چاپ زیاد پرینتر
در حالی که این سیستمها برای کارهای چاپی کوچک به اندازه کافی خوب کار میکنند، اما برای چاپهای طولانی کوتاهی میکنند.
در بررسی مزایا و معایب پرینترهای جوهر افشان، این پرینترها اغلب به طور قابل توجهی کندتر از پرینترهای لیزری هستند و از سوی دیگر، اغلب از جوهر رنگی حتی زمانی که فقط یک برگه متن را چاپ میکنند؛ استفاده میکنند. در نتیجه، قیمت هر صفحه برای پرینترهای جوهر افشان معمولاً گرانتر از پرینترهای لیزری است.
مقرون بهصرفهبودن، انعطاف پذیری و سایر مزایای پرینترهای جوهر افشان
مقرون بهصرفهبودن یکی از مزیتهای اصلی پرینترهای جوهر افشان نسبت به پرینترهای لیزری است. اکثر پرینترهای جوهر افشان ارزان و آسان برای استفاده هستند. آنها باقیمتهای بسیار ارزان در دسترس هستند. از سوی دیگر، پرینترهای جوهر افشان از پرینترهای لیزری تطبیقپذیرتر هستند؛ زیرا میتوانند تقریباً بر روی هر نوع مادهای چاپ کنند.
یکی دیگر از مزایای پرینترهای جوهر افشان این است که اندازه و کارایی متفاوتی دارند. پرینترهای خانگی معمولاً کوچکتر و سبکتر از چاپگرهای اداری هستند. مدلهای صنعتی معمولاً بزرگتر از مدلهای تجاری هستند. این بدان معناست که چاپگر خانگی میتواند قابل حمل تر باشد؛
اما مدل صنعتی میتواند سرعت چاپ یا وضوح بالاتری داشته باشد. یکی دیگر از مزایای پرینترهای جوهر افشان برتری آنها در چاپ عکس است. به خصوص وقتی صحبت از شیب رنگ و عکسهای براق میشود؛ پرینترهای عکس با فناوری جوهر افشان و کاغذ عکس خاص امتیاز بهتری نسبت به چاپگرهای لیزری رنگی خواهند داشت.
در نهایت، پرینترهای جوهر افشان مانند سایر فرایندهای چاپ از مواد شیمیایی خطرناک استفاده نمیکنند و آنها را از خطرات بهداشتی و ایمنی دور میکند. بهعنوانمثال، پرینترهای لیزری اغلب باعث ایجاد سطح بالایی از گردوغبار ریز از تونر میشوند.
مزایا و معایب پرینترهای جوهر افشان
پرینتر جوهر افشان چیست؟
امروزه پرینترها به بخش مهمی از تجارت تبدیل شدهاند. اسناد آنلاین متعددی در کنار گزینههای آفلاین وجود دارند که ممکن است چندین بار نیاز به پرینت گرفتن از آنها داشته باشید. پرینتر جوهر افشان همانطور که از نامشان پیداست، نوعی پرینتر هستند که با دفع مقادیر زیادی قطرات جوهر روی کاغذ کار میکنند.
بسته به قابلیتها و همچنین مزایا و معایب پرینترهای جوهر افشان، مجموعههای مختلفی از پرینترهای جوهر افشان وجود دارد.
کاربرد پرینتر جوهر افشان
امروزه پرینترهای جوهر افشان به عنوان یک دستگاه چندمنظوره با اسکن، چاپ و کپی کار میکنند. این دستگاهها برای فرایند چاپ از کارتریجهایی که حاوی جوهر هستند، استفاده میکنند. در چند سال گذشته، پیشرفتهایی در پرینترهای جوهر افشان از نظر سرعت و کیفیت انجام شده است.
علیرغم اینکه پرینترهای لیزری بیشتر در محیطهای کاری ترجیح داده میشوند؛ هنوز هم برخی از مشاغل هستند که از پرینترهای جوهر افشان استفاده میکنند. بسته به سطح کار خود میتوانید به مزایا و معایب پرینترهای جوهر افشان توجه کرده و به سراغ خرید آنها بروید.
مزایا و معایب پرینترهای جوهر افشان
پرینتر جوهر افشان چگونه کار میکند؟
در هنگام ساخت پرینتر جوهر افشان دو فناوری توسط تولیدکنندگان پرینتر استفاده میشود. در زیر هر یک را توضیح خواهیم داد.
- حباب حرارتی
- پیزوالکتریک
حباب حرارتی: این تکنیک بیشتر توسط شرکتهای Canon و HP استفاده میشود. در این فناوری، گرما توسط مقاومتهای کوچک تولید میشود و سپس این گرما امکان تبخیر جوهر را برای ایجاد حباب فراهم میکند. هنگام خرج کردن حباب، جوهرهای کمی از نازل خارج میشود و روی صفحه قرار میگیرد و زمانی که حباب فرو میریزد خلأ ایجاد خواهد شد. در ادامه پرینتر از طریق کارتریج، جوهر بیشتری را روی هد چاپ قرار میدهد. این هد چاپ شامل ۳۰۰ تا ۶۰۰ نازل کوچک است و همه نازلها اجازه میدهند که قطرات به طور همزمان شلیک شوند.
پیزوالکتریک: این تکنیک توسط اپسون اختراع شده و از کریستالهای پیزو برای این منظور استفاده میشود. کریستال در قسمت پشتی مخزن جوهر هر نازل قرار می گیرد. کریستال بار الکتریکی کوچک را میگیرد و سپس به ارتعاش در میآید. در حالی که کریستال به سمت داخل میلرزد؛ اجازه میدهد تا مقدار کمی جوهر خارج شده از نازل را فشار دهید. هنگامی که نازل به سمت بیرون میلرزد؛ جوهر بیشتری را به داخل مخزن میکشد تا جوهر پاشیده شده را جایگزین کند.
مزایا و معایب پرینترهای جوهر افشان
اجزای پرینتر جوهر افشان با عملکرد آنها
برخی از قسمتهای داخلی پرینتر جوهر افشان وجود دارد که به شما اجازه میدهد تا پرینت را به راحتی تولید کنید. در زیر هر یک را توضیح خواهیم داد.
هد چاپ: این قسمت اصلی پرینتر جوهر افشان است؛ زیرا این هد چاپ دارای یک سری نازل است که اجازه میدهد قطره جوهر را روی کاغذ بپاشید تا به چاپ برسد.
کارتریج جوهر: کارتریج جوهر بسته به نوع ساخت و مدل پرینتر جوهر افشان استفاده میشود. کارتریج جوهر در چندین ترکیب مانند کارتریجهای مشکی و رنگی جداگانه موجود است و رنگ و مشکی در یک کارتریج موجود است.
موتور پلهای: موتور پلهای اجازه میدهد تا سر چاپ را به جلو و عقب در سراسر صفحه حرکت دهد.
چرخدندههای پلاستیکی: چرخ دندههای پلاستیکی توسط موتور پلهای الکتریکی کار میکنند در حالی که میتوانند غلتکها را بچرخانند که صفحه از طریق پرینتر جلو میرود.